Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Ortağı MoneyGram, E9Pay İle Güçlerini Birleştirdi

Ripple yönetimi tarafından ortaklığın devam edebilmesi için aktarılan milyonlarca dolarlık XRP’nin büyük bir sorun yarattığı MoneyGram, kötü haberlerden sonra şimdi de iyi haberlerle gündeme gelmeye başladı. Ripple’ın en önemli ortaklıklarından birisi olarak görülen MoneyGram, Güney Kore sınır ötesi ödeme pazarının en büyük firmalarından birisi olan E9Pay ile anlaştı.

MoneyGram ve E9Pay’den Önemli Ortaklık

E9Pay ve MoneyGram ortaklığı sayesinde kullanıcıların artık direkt olarak dünyanın dört bir yanına bir banka hesabından veya akıllı telefon cüzdanından para gönderebilecekleri biliniyor. Dünya Bankası verilerine göre Güney Kore’nin yaklaşık olarak 13 milyar dolarlık bir sınır ötesi ödeme ve havale sektörü var ve MoneyGram bu sektörün en etkili isimlerinden birisi ile ortaklık imzaladı.

MoneyGram CEO’su Alex Holmes konu hakkında yaptığı açıklamada bu ortaklığın önemine değinerek, E9Pay’in sadık bir müşteri kitlesine sahip olduğunu belirtti:

“E9pay, sadık kullanıcı kitlesinin yanı sıra sağlam bir yenilik kültürüne sahip ve bu ortaklık E9Pay müşterilerinin bizim küresel platformumuza erişebilmelerini sağlayacak.”

MoneyGram’ın dünya çapında 350.000’den fazla şubesi var ve Güney Kore merkezli şirketin kullanıcıları da artık bunlardan faydalanabilecekler. Bu ortaklık şu an için Ripple’ın bir işine yaramasa da E9Pay’in Ripple destekli hizmetleri kullanmak istemesi, XRP’nin likiditesi ile ticari hacmini önemli ölçüde artırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment