Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Binance İddiası Daha: BNB İçin Bitcoin Mi Satıyor?

Kripto para ekosistemi dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in yerel kripto parası BNB’yi (BNB) desteklemek için Bitcoin (BTC) sattığı iddiasıyla çalkalanıyor.

Bitcoin TSİ 23 Ağustos 00.25 sularında 25.832 dolar seviyesinden 500 dolarlık ani bir düşüş yaşadı. Bitcoin daha sonrasında kısa süre içerisinde toparlandı ancak bu, kripto para ekosistemini düşüşün nedeni hakkında teori üretmekten alıkoymadı.

On-chain analitik platformu Santiment 23 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, kripto sosyal medya toplulukları içerisinde en popüler 10 konu içerisinde ilk sıraları Binance’in işgal ettiğini gösterdi. Platformun göstergesine göre Binance’in yeni bir portföy stratejisi denediği yönündeki iddialar, kripto para ekosistemini en çok meşgul eden konu oldu.

Binance ve borsanın yerel kripto parası BNB, son 24 saat boyunca kripto para ekosisteminin en çok konuştuğu konular arasında sırasıyla 1. ve 3. sırada yer aldı. Listenin özetinde, Binance’in BNB’yi destekleyebilmek için Bitcoin sattığı yönünde iddiaların piyasada kendine geniş bir yer bulduğu aktarıldı.

Bunun yanı sıra özette, sahte kripto paraların satıldığını Bitcoin, Dai (DAI), Ethereum (ETH) ve BNB gibi çeşitli kripto para birimlerinin alınabileceğinden söz edildiği belirtildi.

Listenin yapay zeka (AI) GPT yardımıyla oluşturulduğu ve özetin de bir yapay zeka ürünü olduğu vurgulandı. Liste ve özet sosyal medyadaki kripto para topluluklarının en çok konuştuğu konular arasından derlendi. Binance’in iddia edilen BNB stratejisine dair herhangi bir kaynaktan açıklama yapılmadı.

Ancak Mike Alfred adlı bir kripto para fenomeni günün erken saatlerinde Bitcoin’in 25.800 dolardan 25.350 dolara inmesine neden olan 500 dolarlık düşüş için Binance CEO’su Changpeng Zhao’yu (CZ) suçladı. Alfred Bitcoin’deki ani düşüşlerin ve bu düşüşlerden kaynaklanan etkilerin giderek azaldığını belirtti. Fenomen, CZ’nin geçmişte de bu tip eylemlere giriştiğini ima eder şekilde CZ’nin satacak Bitcoin’i kalmamış olabileceğini söyledi.

Alfred ayrıca yaklaşan bir boğa sezonuna yalnızca aylar kaldığını iddia ederek böylesine düşüşlerde paniklemek için çok acemi olunması gerektiğini öne sürdü.

CoinGecko verilerine göre BNB son 24 saat içerisinde %2 değer kazanarak yazım itibariyle 213,09 dolar seviyesinden işlem gördü. Bitcoin ise aynı süreç içerisinde %0,8 değer kaybederek güncel fiyatı olan 25.875 dolar seviyesine geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!