Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’dan Dev İş Birliği: Ödeme Hizmetlerini Entegre Etti!

Solana (SOL), iş birliği kapsamında ödeme hizmetleri uygulaması Solana Pay’i e-ticaret şirketi Shopify müşterilerinin kullanımına sundu.

Solana 23 Ağustos tarihinde yayınladığı basın açıklamasında, başlatılan iş birliği sonucunda Solana Pay’i Shopify’e ödeme hizmetleri sağlayıcısı olarak entegre ettiklerini duyurdu.

Shopify işletmelerinin ve kullanıcıların bu entegrasyon sayesinde Solana Pay üzerinde USD Coin (USDC) aracılığıyla alışverişlerini gerçekleştirebileceği belirtildi. Solana, 2023 yılı sonuna kadar Shopify girişimci ve satıcıların Shopify üzerinde Solana Pay kullanarak yaptığı işlemlerden ücret alınmayacağını söyledi.

İlerleyen dönemlerde USD Coin’in yanı sıra Solana (SOL) ve Bonk’un (BONK) da ödeme seçeneği olarak entegrasyona dahil edilmesinin değerlendirileceği dile getirildi.

Solana’nın arkasındaki vakıf Solana Foundation’ın Ticari İş Geliştirme Başkanı Josh Fried, Solana Pay’i kullanmanın kredi kartı veya banka kartı gibi seçeneklerin aksine neredeyse ücretsiz olduğuna dikkat çekti. Fried, Solana blockchain’in aracısız hızlı ve düşük maliyetli olduğunu bu yüzden ödemeler için mükemmel bir seçenek olduğunu vurguladı.

Shopify satıcılarının ayrıca Solana Pay kullanarak sadakat programları geliştirebileceği ve müşterilerinin bağlılıklarını artırmak için çalışmalar yapabilecekleri belirtildi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %3,4 değer kazanan SOL, yazım itibariyle 21,23 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!