Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Bitcoin ATM Şirketi, İlk Defa New York’tan BitLicense Almaya Hak Kazandı!

Bitcoin ATM operatörü Coinsource, New York içerisinde eyaletin en üst finansal regülatöründen lisans almayı başaran 12. kripto para şirketi oldu. New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), neredeyse tüm dünya üzerinde kripto para şirketlerine en zor lisans veren regülatörlerden birisi ve NYDFS’nin bugüne kadar verdiği lisans sayısı, disiplini ile bilinen Japonya’nın FSA’sından bile düşük.

Firma perşembe günü yaptığı duyuruda Bitlicense almaya hak kazandıklarını ve bunun bir Bitcoin ATM şirketine bugüne kadar verilmiş ilk BitLicense olduğunu da vurguladı.

Söz konusu haber NYDFS’nin resmi olmayan Twitter hesabından da duyuruldu:


NYDFS yetkilisi Maria Vullo, yaptığı bir açıklamada lisansın verildiğini doğruladı ve verilen bu lisansın, ”sorumlu büyüme ve finansal gelişimi desteklerken, efektif risk tabanlı kontrollerin ve güçlü regülasyonların devam ettirileceğine dair” bir işaret olduğunu aktardı.

Coinsource firmasının genel müdürü Arnold Spencer ise lisansın alınması konusunda şunları ifade etti:

”Bu bizim iş ve uyumluluk modelimizin bir onayıdır.”

”Bu uzun ve karmaşık bir süreç oldu. İlk başvuru 2015 yılında yapılmıştı ve o tarihten beri gördüğümüz şey NYDFS’nin açısından ciddi anlam titiz ve çalışma ve bizi hem yöntemlerimizi hem de prosedürlerimizi geliştirmeye, hem de bunları anlatmaya yönelik yönlendirmek oldu.”

Firmanın şu an ABD içerisinde 200’den fazla Bitcoin ATM’si mevcut ve görünüşe göre daha da büyüyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment