Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’in Yerini Kim Alacak? Coinbase Token’i Sermaye Çekerken, PAX Ticari Hacmi Domine Ediyor

Winklevoss ikizlerinin Gemini kripto para borsası önderliğindeki stabil koin projesi GUSD piyasaya çıkalı neredeyse iki ay oldu. Aynı gün içerisinde aynı Gemini gibi NYDFS tarafından denetlenen bir başka stabil koin Paxos da sahnelere çıkan projelerden birisi olmuştu. İki kripto para projesinden sonra ise kripto para dünyasının unicornları Coinbase ve Circle, konsorsiyum önderliğinde ortaklaşa bir itibari para endeksli stabil koin çıkarttıkları müjdesini verdi; USD Coin.

Bu kadar çok stabil koin projesi ve önemli kurum varken, çekişme ve rekabet de bir hayli zor geçiyor. TrueUSD isimli stabil koin ile beraber USDC, GUSD ve Pax, Tether‘in kaybettiği piyasa değerini adeta bir anda çekti ve toplamda 400 milyon doların üzerinde yükselme yaşadı.

Mart ayında piyasaya çıkmış olan TUSD, diğer stabil koinlere göre yarışa daha önde başladı ve bunun avantajını da görmekte. 10 Eylül tarihinde sirkülasyona giren Pax ise, şimdiye kadar 79 milyon dolar değerinde token satışı yaptı. TUSD sahip olduğu piyasa hacmi ile önce başlamasının avantajı sayesinde en yüksek paya sahip ancak ticari hacim konusunda PAX onun önüne geçmekte.

Ancak USD Coin’in 26 Eylül tarihinde sirkülasyona girdiği de göz önünde bulundurulursa, Circle ve Coinbase’in stabil koin projesi de ciddi bir piyasa hacmine sahip. Son günlerde ciddi değer kaybeden Tether ise, hepsine kıyasla hemen hemen her konuda lider ancak bunun çok fazla sürmeyeceği konusunda çok fazla işaret mevcut.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment