Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Bitcoin Borsasında Kara Para Aklama Soruşturması: Çekim İşlemleri Durduruldu!

Virgin Adaları merkezli kripto para borsası BKEX, kara para aklama soruşturması kapsamında para çekim işlemlerinin askıya alındığını bildirdi.

BKEX 29 Mayıs tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada, platform üzerindeki bazı fonların kara para aklama eylemlerine karıştığını ve kolluk kuvvetleri ile yapılan iş birliği kapsamında delil toplamak için para çekim işlemlerinin askıya alındığını duyurdu.

BKEX ekibi, regülatif soruşturma kapsamında kolluk kuvvetleri ile her türlü iş birliğini sağlayacağını dile getirirken borsayı normal işleyişine döndürmek için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını da belirtti.

Bu kapsamda Virgin Adaları’nın vergi cenneti olarak bilinen yargı bölgelerinden birine dahil olduğuna dikkat çekilirken bu bölgelerdeki işletmelerin ve kullanıcıların sık sık kara para aklama faaliyetlerine konu olduğunun altı çizildi.

Öte yandan blockchain üzerinde verilerin geleneksel finans sistemine göre çok daha kolay takip edilebilmesi ve birçok kripto para borsasının KYC (müşterini tanı) prosedürlerini yerine getirmesi nedeniyle kripto para sektöründe şüpheli işlemlerin daha kolay tespit edilebiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!