Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Bitcoin Kullanıcısı 204.000 $ Değerinde İşlem Ücreti Ödedi

Bilinmeyen bir Bitcoin kullanıcısı, 6 Temmuz’da gerçekleşen birkaç işleme toplamda 204.000 $ değerinde işlem ücreti ödedi. Bu haftanın başlarında BTC.com -dünyanın en büyük 7. maden havuzu- bu işlemlerin ve aşırıya kaçan işlem ödemelerinin aynı kullanıcı tarafından yapıldığını keşfetti. İşlemde pek çok girdi, çıktı ve çoklu imza bulunuyordu.

Nasıl oldu da işlem ücreti olarak 80 BTC ödendi?

BTC.com‘da iş gelişiminden sorumlu Alejandro De La Torre‘ye göre, bloğun içindeki benzer özelliklere sahip birkaç işlem, bloğun tüm hacminin yarısını kapladı. Bundan da önemlisi Torre, işlemi gönderen kişinin normal işlem ücreti oranından veya önerilen byte başına düşen satoshi yüzdesinden 29 kat daha fazla bir işlem ücreti gönderdiği konusuna dikkat çekti.

İşlemi gönderen kişinin ödemesi gereken işlem ücreti 2 BTC’yken, bu ücret yerine 80 BTC gibi epey yüksek bir ücret ödedi. Şu anda 80 BTC 204.000$ etmektedir (yaklaşık 750.000₺).

Bu olayı fark eder etmez BTC.com, resmi sitesinden bu işlemi yapan göndericiye 78 BTC’yi iade etmeye gönüllü olduğunu duyurdu.

BTC.com açıklamasında:

“Eğer bu sizin işleminiz ise yardımcı olmak isteriz. Kolay para kazanmanın peşinde değiliz hele hele kolay para kazanmamız, bir Bitcoin kullanıcısının zararına sebep olacaksa, hiç değiliz. Bu yüzden sizinle iletişime geçiyoruz.” dedi.

Bu açıklama yapıldığı zaman topluluktaki bir çok üye şaşırdı çünkü açıklamaya göre, 80 BTC’nin hata olması bir yana; doğru ücretin 2 BTC olması gerektiği belirtiliyordu.

Haber kaynağımız The Merkle hemen BTC.com’a ulaştı ve birkaç işlemin, özellikle de Bitcoin havuzu -onaylanmamış işlemlerin tutulduğu yer- bu kadar ret verirken, nasıl 2 BTC gibi bir işlem ücretine sahip olabileceğini sordu.

BTC.com’un The Merkle’a belirttiğine göre mevzu bahis işlemin 17 girdisi ve byte başına 3,920 satoshi gibi çok yüksek bir oranı vardı. Bunun ne kadar büyük bir ücret olduğunu belirtmek için şöyle bir örnek verelim: Blockchain şuanda her işlem için byte başına 100 satoshiden az bir ücret önermektedir. Byte başına 100 satoshiden az bir ücrete sahip olmalarına rağmen, işlemler havuza düştükten sonraki birkaç dakika içinde onaylanmaktadır.

BTC.com gibi şirketlerin, yanlışlıkla 200.000$ işlem ücreti yollayan bir kullanıcıya bu şekilde yardım etmesi gerçekten hoş bir hareket. Ancak bu göndericinin böyle bir ücret yollamasına ne sebep oldu, işte bu merak konusu…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment