Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avusturya Vatandaşları Bitcoinlerini Postaneden Alabilecek

Kripto paraların hızlı yükselişi bir çok kuruluşun onları kabul etmesine yol açtı

Avusturya Postaneleri ve Bitcoin borsası Bitpanda iş birliği yaparak Avusturya üzerindeki 1800 postanede Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve Dash satışı yapmaya başladı. Bu iş birliği ile kripto para kullanıcıları güvenli ve hızlı bir şekilde, sahip oldukları Euro ile Avusturya’daki tüm posta ofislerinden kripto paralar satın alabilecekler.

Başlangıçta, mevcut sistemi ve servislerini test etmek için bir deneme süreci olacak ve bu süreçte müşteriler 50 €, 100 € ve 500 € miktarlarında kripto para satın alabilecekler. Şuan için bundan daha küçük miktarlarda alım şansı sunmasalar da bu gelecekte talebe göre değişkenlik gösterebilir.

Sistem şuan için postanelerde satılan Bitpanda kuponlarını alıp ardından Bitpanda sitesinden kodu girerek kripto paraya sahip olmak şeklinde ilerliyor.

Doğru Yönde Atılmış Bir Adım

Bu iş birliği ile kripto para satın almak ortalama bir kullanıcı için daha kolaya indirgenmiş olacak. Bu günlerde çoğu kripto para borsası kullanıcılarını,  bir çok bürokratik işlemle uğraştırıyor, bu da kripto para işlemlerini altyapısal olarak olmasa da kullanıcı deneyimi açısından yavaşlatıyor. Bitpanda’nın sattığı kripto para kuponları 1-e-1 elden işlemlerle gerçekleştiği için yatırımcı ve kripto para dünyasına girmek isteyenler için çok daha güvenli, hızlı ve kolay oluyor.

Bitpanda’nın kurucu ortaklarından Eric Demunt yaptığı açıklamada

“Kripto paralar yakında gündelik yaşamımızın merkezine yerleşecek ve bildiğimiz klasik paralarla hiç bir zaman çakışmayacaklar”

dedi.

Bitpanda

Bitpanda, 2014 yılında Avusturya’nın başkenti Viyana‘da kuruldu. Şuanda 300.000’den fazla kullanıcı ve bir çok yeni servisi ile işlem hacimlerini 200 milyon $’a çıkartmak için çalışıyorlar. Bir diğer amaçları ise kripto paraları gündelik yaşama daha da yakın hale getirip, anlamsız şekilde şüpheci olan kişilerin şüphelerini kırmak…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment