Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Dev Banka Daha RippleNet Kullanmaya Başladı

Sri Lanka’nın en güçlü ve teknolojik açıdan en ileri bankası olarak görülen Hatton National Bank (HNB), dijital havale işlemlerinde bir yıl öncesine kıyasla %15 gibi bir artış yakaladı ve bu artışı değerlendirmek istiyor. Banka yetkilileri tarafından yapılan açıklamada artışla baş edebilmek için RippleNet’in blockchain tabanlı çözümlerinden faydalanacağı belirtildi.

RippleNet Büyümeye Devam Ediyor

HNB, yayınladığı son dijital havale raporunda özellikle son 3 ay içerisinde ATM’ler aracılığıyla %10 gibi bir artış görüldüğünü belirtti. İşlemlerin çoğunlukla Doğu Asya ve Orta Doğu ülkelerinden geldiğini veya buraya gönderildiğini belirten HNB uzmanları, RippleNet ağından faydalanarak bu işlemlerin çok daha hızlı ve ucuz yapılmasını sağlayacaklarını belirtti.

Toplam piyasa değerine göre en büyük dördüncü kripto para birimi XRP’nin arkasındaki Ripple’ın aynı zamanda blockchain tabanlı dev bir ödeme ağına sahip olduğu biliniyor. RippleNet üyesi finans kurumlarının sayısının 300’ü geçtiği biliniyor ve bu SWIFT gibi geleneksel firmalara rakip haline gelindiğini gösteriyor.

Ripple’ın ODL gibi blockchain tabanlı ürünleri hem anlık olarak transfer yapılabilmesini hem de bunun SWIFT’e kıyasla neredeyse sıfır masrafla gönderilebilmesini sağlıyor. Bunun gibi avantajlar ise her geçen gün daha fazla bankanın ağa katılmasını sağlamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment