Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Son Günlerin Popüler Trendine Karşı Uyardı

Toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum‘un fiyatında ciddi bir yükseliş görülmese de Ethereum ağı tabanlı DeFi uygulamalarına yönelik talepte tam anlamıyla rekor görüldü. Compound‘ın Coinbase tarafından listelenmesi ve ana akım kitlelerin de ilgisinin çekilmesi, DeFi sektörüne olan talebi hiç olmayan seviyelere çıkarttı.

DeFi Uygulamalarına Buterin Engeli

Bunun sebeplerinden birisi Coinbase gibi borsaların DeFi uygulamalarının token’larını listelemesi olarak görülürken bir diğeri ise yield farming olarak biliniyor. Yield farming temel olarak yatırımcıların birçok DeFi uygulamasını ve protokolünü kullanarak çeşitli kripto para kredisi vermesini ve almasını temel alıyor.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin ise buna karşı ne düşündüğünü açıklayarak yatırımcıları uyardı.

Buterin yayınladığı tweet dizisinde şu an için DeFi uygulamalarının moda olmasına karşın yield farming ile beraber bu ilginin de kısa ömürlü olacağını belirtti. Genellikle “%135 gelir getiren” ve yield farming yapılabilen uygulamalar yerine “sıkıcı uygulamaların” uzun ömürlü olduğunu belirten Buterin, yatırımcıların küresel çapta kullanıma ve erişime sahip altyapısı olan uygulamalara yönelmesi gerektiğini vurguladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment