Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Dev Firma Daha Kripto Para Alım Satım İşine Mi Giriyor?

11 milyondan daha fazla bireysel kullanıcıya sahip olan online alım satım platformu TD Ameritrade, kripto para sektörüne giriş yapmaya hazırlanıyor. Son günlerde ortaya çıkan iddialara göre dünyaca ünlü kurum Şikago tabanlı kripto para borsası ErisX ile beraber çalışmaya başladı ve ortaklığın sonucu olarak kendi platformunda kripto para birimi alım satımı hizmetini kullanıcılara sunabilir.

Geçtiğimiz aylarda ve 2018 yılının sonlarında dünyanın en büyük varlık yönetim firmalarından birisi olan Fidelity‘nin yanı sıra, New York Menkul Kıymet Borsasının sahibi olan ICE’nin de kendi kripto para platformu Bakkt ile kripto para ekosistemine giriş yapacağı haberi gelmişti.

The Block kaynağının aktardığı bir habere göre TD Ameritrade resmen kripto para sektörüne girmek için denemelere başladı. Konuyla yakından ilgili bir kişinin aktardığı bilgilere göre, ErisX de kendi platformunda farklı geleneksel varlıkların alım satımı işine girebilir. Eğer bu durum yakın zamanda gerçekleşirse, TD Ameritrade’nin 11 milyon adet bireysel kullanıcısı direkt olarak kripto para alıp satma olanağına ulaşabilir ve bu durum piyasayı ciddi anlamda yükselişe taşıyabilir.

ErisX sözcüsü konu hakkında yayınladığı bildiride test aşamasında hangi kurumların olduğunu aktarmasa da, kesinlikle bir beta aşaması olduğunu doğruladı.

Kripto para ekosistemine karşı olan ilgi, daha fazla kurumsal firmanın gelişi ile adeta 2019 yılında patlama yaşadı ve yaşamaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment