Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir EOS Yetkilisinin Dikkatsizliğinden Yararlanan Hacker, 2.09 Milyon Adet EOS’u Transfer Etti!

23 Şubat tarihinde EOS blok üreticisi EOS42 tarafından yayınlanan bir Telegram gönderisine göre, EOS blok üreticilerinden birisinin dikkatsizliğinden ve ihmalinden yararlanan anonim bir hacker, toplamda 2.09 milyon adet ( 7.7 milyon dolar civarı) EOS’u aktarmayı başardı.

EOS blockchain ağı temel olarak blok üreticilerinin (BP) hacklenmiş hesapları kara listeye almasını gerektiren bir özelliğe sahip ve 21 BP’nin hepsi ilgili hesabı veya hesapları kara listeye almak zorunda. Bu durum da kara liste özelliğinin düzgün bir şekilde çalışabilmesini sağlıyor. 22 Şubat tarihinde ise ‘games.eos’ olarak bilinen yeni bir blok üreticisi EOS ana ağ hesapları için olan kara listesini güncellemedi.

Daha sonra dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Huobi’nin güvenlik ekibi – EOS Çekirdek Arabuculuk Forumu (ECAF)  bilgilerini kullanarak – EOS tarafından kara listeye alınmış hesaplardan Huobi’ye ciddi bir transfer yapıldığını tespit etti. Hemen olaya müdahale edip ilgili hesapları ve varlıklar donduran Huobi, bunu 23 Şubat tarihinde bir tweet ile de duyurdu.

EOS ağındaki toplam blok üreticisi sayısı 21 ile sınırlı ve bir blok üreticisinin diğerinin yerini alması için devamlı olarak oylamalar yapılmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment