Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Hata Yüzünden 50 Bin Dolarlık LINK ve ETH Gitti

İki farklı kripto para kullanıcısı neredeyse aynı hatayı yaparak toplamda 50 bin dolar değerinde ChainLink (LINK) ve Ethereum (ETH) kaybetti. Yanlış cüzdana para gönderen bu kullanıcılar şimdi bu coinleri geri almanın yolunu bulmaya çalışıyor.

Kripto para kullanıcıları paralarını alım-satım platformlarına ek olarak Celcius Wallet gibi cüzdanlarda saklayabiliyorlar. Şirketin kendi açıklamasına göre bu uygulamanın 340 binden fazla kullanıcısı bulunuyor. Bunlardan iki tanesi, yaptığı yanlış işlem nedeniyle toplamda 50 bin dolar kaybetti.

‘Kaybettim… lütfen yardım edin!’

ollout‘ isimli bir Binance kullanıcısı borsadaki hesabını Celcius cüzdanına aktarmaya karar verdi. İşlemi yaparken girdiği cüzdan adresinin ve para miktarının doğru olup olmadığını kontrol edip işini sağlama aldı. Fakat bunu yaparken bir şeyi ihmal etti ve işlemi ERC-20 (Ethereum) standardına göre değil BEP-20 (Binance Smart Chain) standardına göre yaptı.

Binance kendi projesi olan BSC’yi desteklerken bu standart Celcius’un cüzdanıyla uyumlu değil. O cüzdanına 50 bin dolarlık LINK göndermeye çalışan bu şahıs şimdi bu parayı geri almanın yolunu arıyor. İnsanlar ona ‘Celcius veya Binance ile ileitşime geçmeyi dene. … Ama onların da elinden bir şey. gelmiyor olabilir.’ yorumunda bulundu.

‘Ne yapabilirim, lütfen yardım edin…’

Bu hatanın neredeyse aynısı KhaSuoo adlı başka bir kullanıcı tarafından yapıldı. Ollout gibi bir Binance kullanıcısı olan KhaSuoo Celcius cüzdanına ETH göndermeye çalıştı. Tıpkı Ollout gibi KhaSuoo da bunu BEP-20 standardına göre yaptı. KhaSuoo başına gelen olayı böyle anlatıp yardım çağrısında bulundu:

“Daha acemiyim. Binance’ten Celcius’a 900 dolarlık eth gönderdim. Hangi transfer metodunu kullandığımın bir önemi olmaz sanıyordum. Sonra öğrendim ki cüzdanım BEP-20 standardını desteklemiyormuş. Destek ekibindekilerle konuştum ama ellerinden bir şey gelmeyeceğini söylediler. Yapabileceğim bir şey var mı, lütfen yardım edin…”

Celcius Network’ün sitesinde yer alan bilgiler, bu paranın kaybolduğunu doğrular nitelikte. Şirketin kullanım talimatında şu ifadeye yer verilmekte:

“Lütfen Celcius cüzdanınıza Binance Smart Chain’i kullanarak para göndermeyin. Bu şekilde gönderilen kripto paralara erişilemeyecektir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!