Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Listeledi Bu Altcoin Yüzde 35 Yükseldi: TrueFi Nedir?

Kripto para borsası Binance yayınladığı duyuru ile TrueFi (TRU) tokenı listelediğini açıkladı. TrueFi fiyatı bu haberin etkisiyle hızla yükselişe geçip %30’dan fazla değer kazandı. TrueFi bir aylık zaman diliminde ise iki kat değerlendi. Peki hızla büyüyen bu altcoin nedir?

Binance duyurusu ile yükselişe geçen TrueFi (TRU) fiyatı 0,30 dolarlık barajın üzerine çıktı. Ticaret hacmi bakımından en büyük kripto para borsası Binance, 19 Ocak günü Türkiye saati ile 10:00’dan itibaren TRU işlemlerini başlattığını duyurdu. Binance TrueFi tokenı Innovation Zone kapsamında listelediği açıkladı. Borsa kullanıcıları işlemlerini TRU/BTC, TRU/BUSD ve TRU/USDT pariteleri ile yürütebilecekler.

truefi
TRU fiyatının son 1 haftadaki değişimini gösteren grafik. Kaynak

TrueFi fiyatı 1 günde %35 yükseldi

Binance duyurusu ile tetiklenen yükseliş, TRU fiyatında %30’dan fazla artışa yol açtı. TrueFi, bir haftada %85; bir ayda ise %130’a yakın değerledi. TRU fiyatı gün içinde 0,24 dolardan 0,34 dolara kadar çıktı.

TrueFi piyasa değeri bu ivmeyle 50 milyon dolara dayandı. TRU için günlük ticaret hacmi ise 23.8 milyon doları aştı. TRU Binance dışında Uniswap, Bilaxy, Sushiswap, MXC.COM gibi platformlarda listeleniyor.

truefi

TrueFi (TRU) nedir?

Bir DeFi platformu olan TrueFi, likidite sağlayıcılarına yüksek APR’li (annual percentage rate) havuzlar oluşturma hizmeti sunan bir protokoldür. Aynı zamanda lending hizmeti sunan TrueFi, teminatsız kredileri güvence altına almayı sağlar. TrueFi yüksek değerli ve uzun vadeli kredileri güvence altına alarak merkeziyetsiz finans sektörüne endüstri veya gayrimenkul sektörü yatırımcılarını çekmeyi hedefler.

TRU token protokolün kendi kripto parasıdır. TRU için maksimum arz 1.4 milyar olarak belirlenmişken yazım esnasında dolaşımdaki arz yaklaşık 144 milyondur. Platform kullanıcıları TRU token ile staking, yield farming ve yönetişim (governance) faaliyetleri gerçekleştirebilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!