Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Konglu Trader’dan 500 Bin Dolar Çaldılar

Hong Kong’da kripto para satan bir kadın, hırsızların bıçak ve sopalı saldırısı yüzünden 500 bin dolar kaybetti. Bunun yanı sıra planın bir parçası olarak 450 bin TEDA soyguncu çetesinin hesabına aktarıldı. Polis hala 20-30 yaşları arasındaki 4 soyguncunun peşinde.

Yerel haber kaynaklarına göre Hong Kong’da OTC yoluyla gerçekleşen bir kripto para alım satımı sırasında yaklaşık 500 bin dolara denk gelen 3.5 milyon Hong Kong doları çalındı. Erkeklerden oluşan soyguncu çetesi, OTC ticareti yapan kadını gasp etti.

Soygunun Hong Kong’un Kwun Tong bölgesinde gerçekleştiği bildirildi. 20-30 yaşları arasında olduğu tahmin edilen 4 erkek soyguncu bıçakla tehdit ettikleri kadından nakit para ve cep telefonu çaldılar.

Hem kripto para transferini gerçekleştirdiler hem nakdi aldılar

18 Ocak günü OTC usulü kripto para alım satımı yapan kadın, bıçaklı ve sopalı saldırıya uğradı. Dijital para ticaretinin gerçekleştiği sırada içeri giren dört zanlı kurbanın yaklaşık 500 bin dolar değerindeki nakit parasını ve son model akıllı telefonunu çaldı. Saldırıya uğrayan mağdurun eşinin haber vermesi ile olay yerine gelen polis 4 kaçak soyguncu hakkında soruşturma başlattı.

Yerel haber kaynağının verdiği detaylara göre hırsızlar güven kazanmak için Tether (USDT) alım-satımı yapan kadın ile daha önce 3 kez ticaret yaptılar. Daha sonra büyük planlarını yürürlüğe koyan hırsızlar, 500 bin dolara denk gelen 450 bin TEDA almak için nakit para ile kurban ile buluştu. Çete, TEDA transferi gerçekleştikten sonra bıçak ve sopalarla kadını korkutarak; gasp yolu ile nakit parayı alıp kaçtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!