Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Konglu Yatırımcıdan 15 Bitcoin Çaldılar

Bir hırsızlık çetesi Hong Konglu yatırımcıdan 15 Bitcoin çaldı. Polis, aksiyon filmlerini aratmayan bir plan ile BTC soygunu gerçekleştiren 6 kişiyi arıyor. Çalınan Bitcoin’lerin değeri ise yaklaşık yarım milyon doları buluyor. 

Hong Kong’ta bir çete, pazartesi günü yaptıkları plan ile bir yatırımcıdan yaklaşık yarım milyon dolar değerinde 15 Bitcoin çaldı. Hırsızlar yatırımcıyı, elindeki 15 BTC’yi almak için buluşmaya ikna etti. Hırsızlarla arabada buluşan adam, 15 Bitcoin’ini verdikten sonra arabadan dışarı atıldı. 6 kişi olduğu bilinen çete ise hem adama ödüyormuş gibi yaptıkları para ile hem de 15 Bitcoin ile sırra kadem bastı.

Film gibi plan ile BTC çaldılar

Üyeleri Çin uyruklu olmayan hırsızlık çetesi Hollywood filmlerini aratmayan bir soygun planı gerçekleştirdi. Çeteden 2 kişi, 37 yaşındaki kurban yatırımcıyı pazartesi günü yerel saate göre 20:00 sularında bir otelin önünden aldı. Yatırımcı bu iki adam ile elindeki 15 BTC’yi satmak için yüz yüze görüşmeyi kabul etti.

Polis kaynağı tarafından yapılan açıklamaya göre, kurban yatırımcı, sahte alıcılara 15 Bitcoin’i aktardıktan sonra nakit olarak 3 milyon Hong Kong Doları ödeme aldı. Kurban paraları sayarken yeniden hareket eden beyaz araba bir süre sonra, diğer çete üyelerinin içinde bulunduğu siyah bir araba ile buluştu. Buradan sonra kurban arabadan atılarak, hem elindeki nakit hem de iki cep telefonu çalındı.

Öğrenilen bilgilere göre, soyguncular silah kullanmadı ve fiziksel olarak kurbana zarar vermediler. 30 yaşlarında ve Çin uyruklu olmayan altı failin iki araba ile kaçtığı biliniyor. Polis, soyguncuları yakalamak için şehirde resmen bir insan avı başlattı.

bitcoin-hirsizligi

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!