Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Madencisi Ayda 20 Bin Dolar Kazanıyor

Ethereum madencisi Simon Byrne, madencilikte kullandığı ekran kartı sayesinde ayda yaklaşık 20 bin dolar kazanıyor. Byrne’ün sahip olduğu ekran kartının ise Nvidia GeForce RTX 3080 model olduğu öğrenildi.

Ethereum madenciliği yapan Simon Byrne, 78 adet GeForce RTX 3080 ekran kartı ile oluşturduğu madencilik ekipmanıyla ayda 20 bin dolar kazanıyor. Videocardz’ın paylaştığı habere göre, Simon Byrne’ün sahip olduğu bu madencilik ekipmanının güçlü bir watt oranı bulunuyor. Madencilik ekipmanının kod adının Berta 2 olduğu öğrenilirken bu ekipmanın Simon için bir ilk olmadığı da ifade edildi.

ethereum-dolar
Twitter’da paylaşılan madencilik ekipman fotoğrafı. Kaynak

Ekipmanın maliyeti 100 bin dolar

Nvidia’nın oyun bilgisayarları için geliştirdiği GeForce RTX 3080 modeli kripto para madenciliğinde de işe yarıyor. Yurt dışı fiyatı 699-1199 dolar aralığında olan bu ekran kartı, Simon’ın bu iş için neredeyse 100 bin dolar harcadığını gösteriyor olabilir.

Ethereum (ETH) fiyatının 1000 dolar seviyesine işlem gördüğü göz önünde bulundurulduğunda, Simon’ın ekipmanının madencilik için oldukça uygun olduğu ifade edildi. Minerstat’ın paylaştığı verilere göre, madencinin sahip olduğu GeForce ekran kartı, özellikleri bakımından ikinci sırada yer alıyor. Ekran kartı, elektrik maliyeti ve güncel ETH değerleri ile birlikte hesaplandığında, günde  6,35 – 9,15 dolar arasında bir getiri sağlıyor.

ethereum-dolar
Kaynak

Bu fiyatlar göz önünde bulundurulduğu zaman tüm ekipmanın ayda 15 bin – 21 bin dolar arasında getiri sunduğu sonucuna ulaşılmakta. Haberde, bu getiri oranı hesaplanırken en düşük fiyatın baz alındığı ve ETH fiyatının sabit kabul edildiğinin varsayıldığı söylendi. Son olarak, GPU madenciliğinden elde edilen kar oranının giderek artış gösterdiği ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!