Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

300 Milyon Dolarlık Bitcoin Alan Şirket: Daha Yolun Başındayız

Küresel yatırım şirketi SkyBridge Capital yüksek değere sahip yatırımcılar için hizmet verecek Bitcoin fonunun lansmanını duyurdu. Bunun yanı sıra yatırım şirketi, kasım ve aralık aylarında yaklaşık 310 milyon dolarlık BTC satın aldığını açıkladı.

Çeşitli hedge ve yatırım hizmetleri veren varlık yöneticisi SkyBridge Capital, 300 milyon doları aşan Bitcoin yatırımının ardından resmi olarak bir BTC fonu duyurusu yaptı. SkyBridge Bitcoin Fund LP için 25,3 milyon dolarlık yatırım yapıldığı açıklandı.

Bitcoin fonu için SkyBridge Capital dışında, Fidelity ve Earnst & Young firmaları da denetleyici rol üstelenecek. SkyBridge tarafından kurulan, kurumsal ve yüksek net değere sahip yatırımcıyı hedefleyen Bitcoin fonu sektör lideri Grayscale’e rakip olabilir.

“Bitcoin daha yolun başında, hizmet için doğru zaman”

SkyBridge kurucusu ve yönetici ortağı Anthony Scaramucci BTC fonu lansmanı sonrasında açıklamalarda bulundu. Bitcoin için heyecan verici yeni bir varlık sınıfı yorumunu yapan Scaramucci, BTC’nin henüz yolun başında olduğunu savundu. SkyBridge yöneticisi müşterileri için kurumsal kalitede saklama çözümleri, sermaye tahsisi ve dijital varlıklara erişim sağlamak için doğru zaman olduğuna inandıklarını belirtti.

SkyBridge Capital, Wall Street firmalarının güvenlik ve saklama gibi endişelerinden dolayı BTC yatırımı yapmaktan çekindiklerini belirtiyor. SkyBridge yeni BTC fonu ile yüksek değerdeki yatırımcılar için BTC tutma zorunluluğu olmadan, doğrudan kurumsal kalitede bir yatırım hizmeti kolaylığı vadediyor.

Bitcoin altına güçlü bir alternatif konumunda

SkyBridge’in yatırım sorumlularından kıdemli portföy yöneticisi Troy Gayeski, Bitcoin konusunda oldukça hevesli olduklarını dile getirdi. Gayeski başlangıç aşamasında portföylerin küçük bir kısmının dijital varlıklara ayrılmasının mantıklı olduğuna inandıklarını da söyledi. SkyBridge’in bir başka yatırım sorumlusu ve kıdemli ortak Ray Nolte ise Bitcoin’e olan inancını şu sözlerle vurguladı:

“Bitcoin bir değer deposu olarak altına güçlü bir alternatif sunuyor ve gelecekteki enflasyona karşı koruma sağlıyor”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!