Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1 Günde Yüzde 60 Artan Altcoin, Yatırımcının Radarında: RAMP Nedir?

Kripto para analistleri ve yorumcuları beklenen altcoin rallisinin sonunda gerçekleştiğini ileri sürerken, RAMP da gösterdiği yükseliş ile bu furyaya katıldı. RAMP fiyatı 1 günde %60’den fazla artış gösterirken, son haftada ise %80’e yakın yükseliş sergiledi. Yaklaşık 3 ay önce ağ hayatına başlayan ve o günden beri fiyatını %500’ün üzerinde yükselten RAMP nedir?

Sergilediği performans ile altcoin yatırımcısının dikkatini çekmeyi başaran RAMP, son 24 saatte yaklaşık %60 yükseliş göstererek 0,075 dolar bandını aştı. Aralık ayının ilk haftasında 0,076 dolar ile kendi rekorunu kıran RAMP yatırımcısı yeni bir rekorun gelip gelmeyeceğini merak etmeye başladı.

ramp

Yaklaşık 10 milyon dolarlık piyasa değerine sahip olan RAMP Aralık 2020’de bir düşüş trendine girdi ve tüm zamanların en yüksek seviyesinden stabil bir çizelgede düşüş gösterdi. 2021 ile dik bir çıkış yakalayan RAMP fiyatı, son 1 haftada yaklaşık %80’lik bir yükseliş ile rekor tazeleme yarışına girdi. RAMP için günlük ticaret hacmi 2.5 milyon dolar suların seyrediyor.

ramp
RAMP için son 7 gündeki fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

RAMP nedir?

RAMP, kullanıcılarına cross-chain bir likidite köprüsü oluşturmayı amaçlayan merkeziyetsiz finans (DeFi) platformudur. RAMP, kullanıcıları için ERC20 tabanına bağlı olmayan kripto paraların, DeFi alanında “rUSD” adı verilen sabitcoin (stablecoin) aracılığı ile teminatlandırılmasını hedefler.

Benzer şekilde Ethereum ağındaki kullanıcıların da “eUSD” aracılığı ile staking faaliyetlerine katılmasını amaçlar. RAMP ile rUSD ve eUSD yatırımcıları rUSD/eUSD paritesi serbestçe işlemlerini gerçekleştirebilir. Böylece fonlarını havuzlara kilitleyen yatırımcılar için kesintisiz bir likidite “rampası” oluşturulur.

Projenin yerel kripto parası olan RAMP için maksimum arz 1 milyar olarak belirlenmiştir. RAMP coin için yazım sırasındaki dolaşımda olan arz ise 118 milyonu aşmaktadır. RAMP şu an Uniswap, Hoo, Gate.io, MXC.COM ve Bibox platformları tarafından listelenmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!