Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale XRP’yi GDLC Fonundan Çıkardı

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi olan Grayscale, Digital Large Cap Fund adlı fonun parçası olan XRP’yi delist ettiğini açıkladı. Şirket yüklü miktarda XRP satıp buradan gelen parayı Bitcoin, Ethereum ve daha farklı kripto paralar satın almak için kullandı.

XRP; Grayscale Digital Large Cap Fund’ın %1.46’sını oluşturuyordu. Şirket 5 Ocak’ta çeyreklik raporunu yayımlayıp fonda tutulan XRP’lerin satıldığını ve bunun yerine Bitcoin ve Ethereum eklemesi yapıldığını açıkladı. Güncel verilere göre bu fonun %81.6’sı Bitcoin’den, %15.9’u Ethereum’dan, %1.1’i Bitcoin Cash’ten, %1.4’ü ise Litecoin’den oluşmakta.

SEC davası yüzünden mi?

Ripple tarafından geliştirilen XRP, ABD’de açılacak dava sebebiyle birçok platformdan delist edildi. Grayscale yayımladığı raporda SEC’nin Ripple aleyhinde hazırladığı iddianameye herhangi bir atıfta bulunmadı. Şirketin XRP’yi bu dava nedeniyle mi fondan çıkardığı bilinmiyor.

Yapılan açıklamalarda Genesis Global Trading’in XRP işlemlerini 15 Ocak itibarıyla durduracağı belirtildi. Grayscale, Genesis Global Trading’in bu kararı sebebiyle fon yükümlülüklerini karşılayamayacak. Şirket XRP’yi bu nedenle fondan çıkarmakla yükümlüydü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!