Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kripto Para Borsası Bankaya Karşı Açtığı Savaşı Kazandı ve Fonlarını Faiziyle Kurtardı!

Brezilya’nın Sao Paulo bölgesindeki bir mahkeme, dünyanın en büyük bankalarından birisi olan Banco Santander‘in ülke içerisinde hizmet veren kripto para borsası Mercado Bitcoin‘e karşı başlatmak istediği temyiz mahkemesi istediğini reddetti ve bankanın dondurduğu fonları direkt olarak kripto para borsasına iade etmesine hükmetti.

Banka daha önce ilgili kripto para borsasının hesabını dondurmuş ve borsanın işlemlerinin kendi banka politikası ile uyuşmadığını vurgulamıştı. Söz konusu bilgilere göre Brezilya tabanlı kripto para borsası da direkt olarak mahkemeye başvurdu ve fonlarının dondurulmasının adil olmadığını belirtti.

Yerel medya kanallarının aktardığı habere göre borsa zaten daha önce davayı kazandı ve bankaya fonları aylık %1 faiz ile geri iade etmesi ve bunun yanı sıra yasal masrafları da karşılaması gerektiği belirtildi. Banka da çıkan karar sonrası temyize gitmek istedi ancak mahkeme direkt olarak temyiz isteğini geri çevirdi ve kripto para borsası için zafer anlamına gelen bir sonuca vardı.

CriptomoedasFacil isimli kaynağın aktardığına göre iade edilecek fonların yaklaşık değeri 350.000 dolar değerinde. Bu borsanın yanı sıra geçtiğimiz yılın Aralık ayında iki Şili tabanlı banka ülkedeki mahkemelerin yerel kripto para borsalarının kapatılmasını engelleyen kararının geri çekilmesi için başvuruda bulunsa da bunda başarılı olamamışlardı.

QuadrigaCX olayında da görülebildiği üzre, bankalar yavaş yavaş kripto para borsalarına karşı verdikleri savaşı kaybetmekte ve birçok ülke durumun farkına varmaya başladı. QuadrigaCX de CEO’su hayatını kaybetmeden önce Kanada tabanlı bir bankanın fonlarını dondurması olayı ile gündeme gelmiş ve daha sonra mahkemeyi kazanıp fonlarını elde etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment