Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kullanıcı Akıllı Sözleşmeleri Suistimal Ederek 600 Bin Dolar Kâra Geçti

Adidas’ın 18 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirdiği “Originals: Into the Metaverse” adlı NFT satışında, bir kullanıcı özel bir akıllı sözleşme kullanarak her kullanıcı için 2 olarak belirlenen alım sınırını aştı.

Adidas; Bored Ape Yacht Club, PUNKS Comic ve kripto influencer’ı gmoney partnerliğinde bir NFT satışı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen
NFT satışında alım limiti her kullanıcı için maksimum 2 adet olarak belirlendi. Kullanıcılardan biri özel bir akıllı sözleşme kullanarak 330 adet NFT satın aldı.

Özel akıllı sözleşme aktifleştirildiğinde, Adidas’ın 2 NFT mint’leyen akıllı sözleşmesi altında 165 yeni akıllı sözleşme oluşturuyor ve mint’lenen NFT’leri kullanıcının ETH adresine yönlendiriyor. Her akıllı sözleşme farklı bir adrese sahip olduğundan kullanıcı belirlenen alım limitini aşmakta bir sorun yaşamadı. Sözleşme, işlemleri gerçekleştirdikten sonra kendini imha etti.

Kullanıcı NFT’ler için toplamda 66 ETH (252 bin dolar) öderken gas fee’ler için 27,3 ETH (104 bin dolar) ödedi.

Kullanıcının ödediği gass fee’yi karşılaması için 0,2 ETH‘den mintlenen NFT’lerin her birini 0,28 ETH‘den satması gerekirken NFT’lerin taban fiyat 0,8 ETH‘ye yükseldi. Fiyatların bu seviyeye ulaşmasıyla kullanıcının yaklaşık olarak 600 bin dolar kâra geçtiğini söyleyebiliriz.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!