Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Tasarımcı Refik Anadol’un NFT Eseri Yaklaşık 300 Ether’e Satıldı

Medya Tasarımcısı Refik Anadol tarafından 300 milyondan fazla doğa fotoğrafı kullanarak oluşturulan, “Machine Hallucinations – Nature Dreams : AI Data Sculpture 2021 1/1” adlı eser yaklaşık 300 Ether’e (1.2 milyon dolar) satıldı.

Refik Anadol’un eseri Mabu adlı koleksiyoner tarafından satın alındı. Mabu’nun satın aldığı NFT’ler arasında popüler olan CryptoPunks koleksiyonundan onlarca NFT bulunuyor.

Anadol’un bu satışından sonra İlk NFT’sini satışa sunduğu NFT pazar yeri olan Nifty Gateway’den tebrik mesajı geldi.

 

1985 yılında İstanbul’da doğan Refik Anadol, lisans eğitimini fotoğraf ve video alanında en yüksek onur derecesiyle bitirdi. Daha sonra Kaliforniya Üniversitesi (UCLA) Medya Sanatları Tasarımı Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Refik Anadol: Makine zekâsı çağında sanat | TED Talk

 

Başlarda mimari odaklı verilerle oluşturulan heykeller ortaya koyan Refik Anadol, daha sonra farklı alanlardaki verileri yapay zeka programlarına işleyerek yoğunluklu olarak kamusal alanlarda sergilemeyi tercih ettiği daha büyük projelere yöneldi. Bu verileri aralarında NASA, Microsoft, Nvidia, Intel, IBM, Samsung ve Google’ın da bulunduğu dev kurumlarla iş birliği yaparak topluyor.

Daha önce Walt Disney’in konser binasının dış cephesiyle ilgili çalışma yapan Anadol, Türkiye’den ve yurt dışından birçok ödül aldı. Microsoft Research’ün En İyi Vizyon Ödülü ve Google – Sanat ve Makine Zekası Sanatçısı ödülü bunlardan bazılarıdır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!