Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Madenci, Yüksek Fatura Nedeniyle Satın Alım İşlemi Yaptığı Şirketi Mahkemeye Verdi

Kripto para sektörüne en fazla destek veren ve bunu açıktan yapan ülke olan Malta’da ilginç bir olay yaşandı. Blockchain ve kripto para konusunda sahip olduğu pozitif tutum nedeniyle, sektörün önde gelenleri tarafından ‘Blockchain Adası’ adı ile anılan ülkede yer alan bir bireysel madenci, cihaz satın aldığı firmayı yüksek elektrik faturası nedeniyle mahkemeye verdi.

Malta basınında çıkan haberlere göre, bahsi geçen madenci, ilgili cihazı yerel bir IT firması olan 3 Group’tan aldı. Ancak daha sonra bu cihaz ile yapmaya başladığı kazım işlemleri sırasında çok yüksek ve atipik elektrik faturaları almaya başlayan madenci, bu sebepten ötürü de firmaya ürünü iade etmek istedi.

Cihazın son derece gürültülü çalıştığını ve kar getirmediğini söyleyen madenciye ise firma, olumsuz yanıt verdi ve bu isim olayı mahkemeye taşıdı.

Mahkeme heyeti ise, firmayı bu alanda haksız buldu. Yapılan değerlendirmede, 3 Group adlı firmanın bu alanda doğru ve etik bir süreç yönetmediği ifade edilirken, cihazın toplam maliyeti olan yaklaşık 2 bin Euro’yu da kurumun müşteriye ödemesi gerektiğine hükmedildi.

Mahkeme, firmanın müşteri ile yaptığı ticaret anlaşmasına sadık kalmadığını ve bu yüzden iade talebinin doğru olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment