Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

tZERO’dan Ticari İşlemleri Blockchain Üzerine Kaydetmek İçin Patent Hamlesi

Kripto para sektöründe de Overstock firması ile yer alan ve genel manada dünyanın en önde gelen hisse senedi trade platformlarından birisi olan tZERO’dan önemli bir hamle geldi.

Konuyla ilgili olarak çıkan haberlere göre firma, Amerikan Patent ve Marka Kurumu’na yazılı bir patent başvurusu yaptı.

Bu başvurunun içeriğinde ise firmanın, tüm ticari aktiviteleri halka açık bir Blockchain üzerine kaydedecek olan bir sistem için çalışmalara başladığı görülüyor.

Firma, başvuruda bu süreci şöyle açıkladı:

TOME adı verilen bu teknoloji ile birlikte dijital imzaların gerekli olduğu mobil trade gibi işlemler, hemen eş zamanlı olarak halka açık Blockchainlere kaydedilecek. Bu sayede hem şeffaf, hem hızlı, hem de daha az maliyetli bir kayıt sistemine sahip olacağız.”

tZERO’nun bu hamlesi ile birlikte aslında tüm ticari aktiviteleri birer hash haline getirmesi ve daha sonra da onları Blockchain’ler üzerinde depo etmesi bekleniyor. Bu durum aslında son derece mantıklı ve gerçekten de etkili bir çözüm olabilir.

Çünkü bu sayede, firmanın tüm verileri değiştirilemez, çalınamaz ve el konulamaz şekilde kopyalanmış olacak. Bu da, sürecin yönetiminde tZERO’nun elini bir hayli güçlendirecek bir gelişme olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment