Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook, Eski ABD Senatosu Üyesini Bünyesine Kattı: Hedef Lobi Çalışması

Amerika ile Facebook’un kripto parası Libra arasında diplomatik süreç son hızıyla devam ediyor. Başkan Trump özelinde dahi sert bir dille eleştirilen kripto para projesi Libra’nın senato düzeyinde kabul edilmesini sağlamak için hamleler yapan Facebook, bu alanda kritik bir süreci başlattı.

Konuyla ilgili olarak yerel basın kaynaklarında çıkan haberlere göre Facebook, bu alanda lobi faaliyeti yürütmesi için ABD Senatosu’nun eski üyelerinden birisi olan Susan Zook’u bünyesine kattı.

Son olarak Mason Street Consulting adlı danışmanlık firmasında görev yapan Zook, bundan bir süre önce ABD Senatosun’da Bankalar Komisyonu üyeliği ve başkan yardımcılığı da yapmıştı.

Zook’un şirkette yapacağı hamleler ve kullanacağı bağlantılar ile senatonun gözünde Facebook’un kredibilitesini arttırmaya çalışacağı ifade ediliyor.

Politico adlı haber sitesinin aktardıklarına göre, yaşanan gelişmelerden sonra lobi faaliyetlerine iyiden iyiye hız veren firma, şu ana dek Libra’da lobi faaliyetleri için 7.5 milyon dolar harcadı. Zook’un da ekibe katılması ile birlikte, bu alanda firmanın daha da gaza basacağı ve bu kabülü sağlamak için daha ciddi harcamalar da yapacağı ifade ediliyor.

Bakalım bu hamlenin, Facebook’a etkisi nasıl olacak? Bunu ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment