Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BM: Kuzey Kore, Kripto Para Borsalarından 2 Milyar Dolar Çaldı

Birleşmiş Milletler’den yapılan açıklamada Kuzey Kore’nin kripto para borsalarını hackleyerek şu ana kadar 2 milyar dolarlık bir para çaldığı iddia edildi.

Konuyla ilgili olarak Reuters’in yaptığı haberde, BM Siber Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore’nin son dönemde kripto para borsalarını birbiri ardına hacklediğini ve bu borsalardaki fonları ülkeye çektiğini iddia etti.

Hatta BM’nin raporuna göre, ülkede artık hackerlar, hükümetin gelir kaynaklarında önemli de bir yer tutmaya başladı.

Birçok farklı ve zararlı yazılım ile kripto para firmalarını hedef aldığı iddia edilen Kuzey Kore’nin bu sayede ülkeye hatrı sayılır bir gelir soktuğu da yer alan iddialardan birisi olarak dikkatleri çekti.

BM, aynı zamanda Kuzey Koreli hacker birlikleri ile ilgili olarak bazı ilginç ve önemli olabilecek bilgiler de verdi. Buna göre, bu hacker faaliyetlerinin en başındaki firmalardan birisi Lazarus Group adı verilen bir oluşum. Bu firmanın yaptığı zararlı yazılımların, dünya genelinde kripto para borsaları da dahil olmak üzere birçok firmayı zor durumda bıraktığı ifade ediliyor.

Kuzey Koreli hackerların genel olarak öncelikli hedefinin ise, ülkenin komşusu olan Güney Kore olduğu ifade ediliyor. Zararlı yazılımların en fazla Güney Kore’de yer alan borsalara gönderildiği ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment