Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’teki Kullanıcı Bilgileri Gerçekten Sızdırıldı mı?

Binance, platformdaki kullanıcı verilerinin sızdırıldığı ile ilgili çıkan iddiaları yalanladı ve kullanıcı verilerinin güvende olduğunu açıkladı.

Kripto para sektörünün en büyük borsalarından biri olan Binance geçtiğimiz gün içerisinde bir duyuru yayınlayarak son günlerde borsa hakkında çıkan bazı iddiaları yanıtladı.

Sektördeki bazı isimler bir hackerın Binance’e sızmayı başardığını, buradaki bazı kullanıcı bilgilerine eriştiğini ve bu bilgileri sızdırmamak için 300 Bitcoin gibi bir fidye istediğini öne sürdüler.

İddialar Doğru mu?

Binance’teki kullanıcı verilerinin sızdırıldığı iddiasının doğru olup olmadığı henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak bir hackerın Binance’ten 300 Bitcoin gibi bir ücret istediği doğru.

Binance tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcı bilgilerine ulaştığını iddia eden bir hacker, bunun karşılığında şirketten yüklü miktarda fidye istedi. Ancak Binance, bu kişinin borsadaki kullanıcı bilgilerine gerçekten sahip olup olmadığını bilmiyor.

Binance tarafından yapılan resmi açıklamaya göre hackerın ellinde olan bilgilerin gerçekten Binance kullanıcılarına ait olduklarına dair herhangi bir kanıt yok. Ancak şirket yine de konu hakkında araştırma yapmaya devam ediyor.

Şirketin CEO’su Changpeng Zhao da kısa süre içerisinde bu konuyla ilgili açıklama yaparak endişeye mahal olmadığını vurguladı.

Araştırmalar Sürüyor

İlk olarak FIND YOUR BINANCE KYC adlı bir Telegram kanalında çıkan bu iddiaların doğruluğu araştırılmaya devam ediyor.

Eğer bu iddia gerçekten doğruysa bu kayda değer miktarda Binance kullanıcısının kimlik bilgilerinin, fotoğraflarının sızdırıldığı anlamına geliyor.

Binance bu konu hakkındaki araştırmalarını sürdürürken de kullanıcıları da herhangi bir güvenlik açığı konusunda uyarıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment