Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası Kripto Paraları Yakından İnceleyecek

Avrupa Merkez Bankası (ECB) kripto paralarla ilgili yeni bir duyuru yayınladı ve bu konu hakkında daha yoğun bir şekilde çalışmaya başladığını açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası’nın bugün erken saatlerde “Kripto-varlık olgusunu, risklerini ve önlemlerini anlamak” adı altında yayınladığı yazıda kripto paralarla ilgili çeşitli notlar paylaştı. Avrupa Merkez Bankası yayınladığı bu yazısında kripto paraları daha yakından incelemeye başladığını belirtiyor.

Yeni Önlemler

Avrupa Merkez Bankası kripto para piyasasının artık reel ekonomiyi kayda değer ölçüde etkileyebileceğini ve bu yüzden kripto paraların daha yakından incelenmesi gerektiğini düşünüyor.

ECB tarafından yapılan incelemelere göre uzmanların kripto paralarla ilgili nitel ve nicel analizler yapmaları, bu yeni varlıkların ekonomiyi nasıl etkilediğini anlamaları gerekiyor. Ancak bunu yapmak için ciddi bir çaba gerekiyor ve ECB bu sürecin epey zorlu olduğunu düşünüyor.

Kripto Paraları Anlamak

Avrupa Merkez Bankası’na göre kripto paralar hakkında detaylı bilgi toplamak bir hayli zorlu. Çünkü bu varlıklar her ne kadar Blockchain gibi şeffaf bir teknolojiye dayanıyor olsalar da bunların aynı zamanda merkezsiz olduklarını unutmamak gerekiyor.

Kripto paraların merkezsiz yapısı onlar hakkında kapsamlı bir araştırma yapmayı, kripto paraların ekonomiyi tam olarak ne şekilde etkilediğini anlamayı bir hayli zorlaştırıyor. ECB bu yüzden “kripto paralarla ilgili bilgi eksikliklerini gidermeye çalışan” regülatörlerin ve finans kurumlarının epey zorlanacağını söylüyor. Avrupa Merkez Bankası yine de kripto paraların incelenmesi gerektiğini düşünüyor ve bu konu hakkındaki çalışmalarını yoğunlaştıracağını vurguluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment