Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Platform Daha, IBM’in Blockchain Programına Katıldı

Dijital hisse senetleri için uyum programı olarak da bilinen Securitize, IBM’in Blockchain Accelerator programına katıldığını duyurdu. İlk olarak Forbes’da yer alan habere göre, şirketin CEO’su Carlos Domingo; Blockchain teknolojisini kullanarak borç verme platformu oluşturmak istediklerini belirtti.

Başarılı yönetici, verdiği demeçte şunları söyledi:

”82 trilyon dolarlık kurumsal bir borç piyasası var. Bu çok büyük bir rakam. Biz de bunu modernize etmek ve buna yeni bir soluk katmak için çalışıyoruz. Şu anda bu sektör tamamen verimsiz çalışıyor ve çok ciddi ücret rakamları var. Bunu Blockchain teknolojisi ile yenebilmemiz mümkün.”

IBM’in sunacağı bu hizmet süresince, tam üç ay boyunca platform ile ilgili çeşitli çalışmalar yapılacak. Blockchain yapısı ve işleyişi ile ilgili Workshop’ların verileceği bu program; IBM’in bünyesinde ve dışardan gelen mentörler ile de zenginleştirilecek. Domingo, aynı zamanda Hyperledger’ı da platforma eklemeyi düşündüklerini ifade etti.

IBM’in bu noktada son dönemde atılım yapması, gerçekten de ilgi çekici bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Columbia Üniversitesi ile ortak çalışarak kurulan bu programlar, başlangıçta veri şeffaflığı üzerine yoğunlaşsa da, şimdilerde daha kapsamlı bir hal almaya başladı.

Borç ve alacak verecek sektöründe yaşanan sıkıntı ve hantallıklar, bu noktada Blockchain alternatifinin ciddi bir şekilde ortaya çıkmasına aracılık etmiş durumda. Bakalım, diğer birçok sektörde olduğu gibi, burada da Blockchain teknolojisi üzerine düşeni yapabilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment