Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İzlanda’nın En Büyük Bitcoin Soygununu Yapan Adam, 4.5 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Sindri Por Stefansson aslında geçen sene gündemi takip eden çoğu kişinin hatırlayacağı bir isim olabilir.

Stefánsson, İzlandanın Güneybatısı ve Kuzeybatısındaki kripto para madenciliği yapan veri merkezlerinden 600 bilgisayar, 600 ekran kartı, 100 güç kaynağı, 100 ana kart, 100 hafıza kartı ve 100 işlemci çalınması olaylarında şüpheli konumunda olduğu için 2018 yılının 2 Şubat tarihinden beri gözetim altında tutulmaktaydı. Ancak daha sonra Nisan ayında hapisten kaçtığı bildirilen şüpheli, birçok ana akım medya kanalında bile gündeme oturmuştu. 

Çalınan eşyaların o tarihlerdeki değeri 1.990.000 dolara denkti ki bu da Iceland Magazine kaynağının söz konusu soygundan ”İzlanda tarihindeki en büyük soygunlardan birisi” şeklinde söz etmesine neden oldu. Bunun yanı sıra kaçak daha sonra 23 Nisan haftası yakalanmış ve İzlanda’ya geri aktarılmıştı. Daha sonra soygun arkadaşları da yakalanan Stefansson, duruşmasını beklemeye başlamıştı ki görünüşe göre verilen ceza belli oldu.

Dört buçuk yıl boyunca hapse mahkum edilen Stefansson’un diğer 6 ortağı ise toplam 9 yıl ve 7 aylık cezalara çarptırıldı. Ekipmanları çalınan madencilik firması Advania ise zararının tazmini için 200.000 dolar civarında bir miktar alabildi. Stefansson’un dünya çapında gündem olmasının en büyük sebeplerinden birisi, İzlanda’nın suç konusunda çok az sayıda olaya ev sahipliği yapması olarak görülebilir. Buna rağmen Stefansson bu konuda tecrübeli ve yaptığı soygun onun ilk rodeosu değil.

Grup daha önce 2017 yılının Aralık ayında Algrim Consulting firmasından 100 adet madencilik ekipmanı, Borealis Data Center şirketinden de ciddi bir para çalmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment