Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya Algreciras Limanı, IBM’in Blockchain Platformunu Kullanacak

The Port Authority of the Bay of Algeciras (APBA), IBM ve Maersk’in geliştirdiği Blockchain platformuna katılarak, liman ve gümrük süreçlerinde işlerini çok daha efektif bir hale getirmeyi amaçlayacak. İspanya Liman Otoritesinin yaptığı bu hamle ile, çok daha hızlı ve güvenli bir sürecin yaşanması hedefleniyor.

İspanya’nın Algreciras bölgesinde yer alan liman, Avrupa’nın en büyük 10 limanından birisi olma özelliğini taşıyor. Yılda ortalama 70 milyon tonluk bir yük trafiği yaşanan liman; 4.3 milyon konteynıra da ev sahipliği yapıyor.

Bu düzenlenen platform sayesinde ürün tedarik zincirleri noktasında verinin çok daha efektif ve güvenli bir şekilde el değiştireceği ve bu durumun limanın hızını gözle görülür şekilde arttıracağı ve işleyişi iyileştireceği ifade edilirken; lojistik ve operatörler noktasında da platformun ciddi bir zaman tasarrufu sağlayacağına vurgu yapıldı.

Avrupa’da ve dünyada önde gelen liman işletmecileri, son dönemde kendi operasyonları için Blockchain teknolojisine son derece fazla bir şekilde yoğunlaşmış durumda. 2018 yılının Ekim  ayında, Hollanda’nın Roterdam bölgesinde yer alan liman Port Roterdam, büyük Hollanda bankası ABN AMRO ve Samsung şirketinin IT alt kolu ile anlaşarak, Blockchain teknolojisini denemeye başlamıştı.

Aynı zamanda, yine geride bıraktığımız yılın Haziran ayında, Abu Dhabi limanları, kendi Blockchain çözümünü yürürlüğü sokan ilk liman olmuş ve bu durum ciddi takdir toplamıştı.

Liman alanında, Blockchain teknolojisinin çok iyi işler yapacağı, uzunca bir süredir dile getiriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment