Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ConsenSys: İşten Çıkarmalar, Yansıtıldığı Kadar Büyük ve Kötü Değil

Blokchain yazılımları şirketi ConsenSys’de yaşanan işten çıkarma hadiselerinin, ekibin yüzde 10’unu aşmadığı belirtildi. Şirket yöneticisi Vanessa Grellet, konu ile ilgili yaptığı açıklamada yaşanan işten çıkarmaların ‘doğal bir süreç’ olduğunu ve esas olarak destek birimindeki çalışma arkadaşlarını kapsadığını ifade ederken; geliştici ya da teknik ekibin büyük bir kısmının bu süreçten etkilenmediğini duyurdu.

Yaptığı açıklamada ciddi bir çalışan sayısına ulaştıklaını anlatan Grellet, şunları söyledi:

”Yaklaşık 2.5 yıldır bu şirkette çalışıyorum. Ben katıldığımda yaklaşık 60 kişiden oluşan bir ekibe sahiptik ve daha sonra bu rakamı, tüm dünya genelinde operasyonlarını sürdürecek şekilde 1200’e dek çıkardık. İnsanları işe alış sürecimiz, önümüzdeki fırsatlar ile doğru orantılıydı ve biraz beklenenden hızlı büyüdük.”

Grellet, yaşanan işten çıkarmaların ConsenSys’in doğal evriminin bir parçası olduğunu da belirtirken; fiyatlardan ziyade kripto para piyasasının olgunlaşmasının bu tarz şeylere aracılık ettiğini aktardı.

Daha önce çalıştığı geleneksel büyük finansal şirketlerde de işten çıkarılma süreçlerinin işin normal bir parçası olduğunu ifade eden başarılı yönetici, şirketlerin dönem dönem bu tarz hamleler yaparak kabuk değiştirebileceğini ifade etti.

Daha önce New York Stock Exchange (NYSE) bünyesinde de ciddi görevler yapan Grellet, o dönem edindiği tecrübe ve kazanımları şimdi ConsenSys için kullandığını belirtirken, kripto para piyasaları ile NYSE gibi dev finansal şirketlerin olgunlukları arasında dağlar kadar fark olduğunu da sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment