Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para ile 10 Bin Kere Trade Yapan Adam, 1 Milyon Dolar Vergi Ödeyecek

İsveçli kripto para traderı Linus Dunker, İsveç Vergi Dairesi (STA) biriminden kendisine gelen 1 milyon dolarlık vergi borcu rakamını görünce adeta gözlerine inanamadı. Dunker, bu tarz bir vergi isteğinin gerçekçi olmadığını ifade ederken; bu durumdan İsveç’te ikamet eden diğer kripto para traderlarının da ciddi bir şekilde rahatsızlık duyduğu belirtildi.

Geride bıraktığımız yıl boyunca vergiler konusunda sert bir tavır takınan STA, toplamda 400’den fazla kripto para traderına vergi soruşturması açtı. Bu rakam, bir önceki yılın tam 10 katı.

Dunker, yaptığı açıklamada bu tarz bir vergi isteminin ‘saçmalık’ olduğunu ifade ederken, süreç boyunca elde ettiği karın tam üç katını vergi olarak verecek olmasının hiçbir mantığa uymadığını belirtti. 2014 ve 2016 arasında toplamda 2.75 milyon dolarlık BTC trade’i yapan Dunker, o dönem elde ettiği karın çok daha fazlasının şu an kendisine vergi olarak yansıtıldığını iddia ediyor.

Kripto paralar ile yapılan trade işlemlerinin o dönem hiçbir şekilde vergi yasalarında belirtilmediğini de ifade eden Dunker, yetkililerin o dönem bu işi bir ‘hobi aktivitesi’ olarak gördüğünü ve şimdi ise, bunun yerine vergi almaya çalıştıklarını belirtti.

Yaptığı tradelerin gelir vergisine tabii olmamasını da eleştiren başarılı trader, STA’nın bunu bir iş aktivitesi olarak gördüğünü ve sanki kendisi bir şirketmiş gibi gelir vergisi talep ettiğini bunun da hiçbir mantığı olmadığının da altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment