Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ülke Daha Kripto Paralara Kapıyı Kapattı: Yasaklanacak!

Pakistan hükümeti ülkede faaliyet gösteren kripto para operasyonlarının daimi olarak yasaklanacağını bildirdi.

Pakistan Maliye Bakanı Aisha Ghaus Pasha 16 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, ülkenin faaliyet gösteren kripto para birimi hizmetlerinin daimi olarak yasaklanacağını belirtti.

Bakan Pasha, kararın OECD bünyesinde kurulan kara para karşıtı eylem gücü FATF’nin ülkeyi gri listeden çıkarması karşılığında alındığını belirtti. Bakan ayrıca karardan dönülmeyeceğinin, anlaşma kapsamında kripto paraların Pakistan’da asla yasallaşmayacağının altını çizdi.

Bakanlığın kararı kapsamında Pakistan Merkez Bankası (SBP) ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, kripto para birimlerinin yasaklanması konusundaki çalışmalarına başladı. SBP Direktörü Sohail Jawad’ın da verilen kararı desteklediği dikkat çekilen konular arasında yer aldı.

Öte yandan Pakistan’ın 2018 yılında kripto para birimlerini yasaklamış olmasına rağmen ülkede kripto para birimlerine olan rağbetin de gün geçtikçe arttığına dikkat çekildi.

Ülkenin kripto para topluluğu alınan kararların ülkeyi mahvettiğini öne sürdü. Topluluk başkanı Daniyal Azam, hükümetin dolandırıcılık uygulamaları ile uğraşmak yerine kripto paralarla uğraştığını ancak bu kararla mevcut durumda zaten fakir olan halkın gelir imkanlarından birinin elinden aldığını iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!