Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Devlet Şirketinden Kripto Paralar İçin Hong Kong’da Lisans Başvurusu Planı

Çin devlet şirketi Greenland Holdings, Hong Kong’da yeni bir birim açarak kripto para endüstrisine odaklanmayı planlıyor.

Hong Kong cephesinde kripto para sektörüne yönelik pozitif gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak önemli bir açıklama, Greenland Financial Technology Group’tan geldi. Çin hükümetinin yüzde 46,4’üne sahip olduğu şirket, Hong Kong özelinde yeni bir birim açarak kripto para endüstrisine odaklanma planlarını duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, söz konusu faaliyet planları kapsamında Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’na (SFC) lisans başvurusunda bulunulacağı belirtildi. Greenland’in öncelikli hedefi kripto para birimleri, NFT’ler ve karbon emisyonlarıyla ilgili ürünlerin ticaretini yapmak olacak. Şirketin halihazırda SFC’den menkul kıymet danışmanlığı ve varlık yönetimi için iki lisansı bulunuyor.

Greenland Financial Technology Group CEO’su James Geng Jing atılacak bu adımın önemine dair şu açıklamalarda bulundu:

Singapur’da dijital bankacılık deneyimi edindikten sonra, son beş yılda anakarada dijital iş alanındaki genişlememizle birlikte, şimdi Hong Kong’a adım atmaya hazır olduğumuzdan eminiz. Sağlam bir düzenlemeye ve yatırımcı korumasına sahip olmak, Hong Kong’un bir sanal varlık ticaret merkezi olarak gelişmesinin anahtarıdır.

SFC’nin kripto para sektörüne yönelik yönergelerinin 1 Haziran tarihinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Söz konusu yönergelerle birlikte düzenleyici netliğin sağlanması ve beraberinde Hong Kong özelinde kripto para genişlemesinin hız kazanması amaçlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!