Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’ten Sam Bankman-Fried’a 220 Milyon Dolarlık Yatırım İçin Yeni Dava

FTX avukatları, hisse senedi takas platformu Embed’in 220 milyon dolarlık satın alımıyla ilgili FTX eski yöneticileri Sam Bankman Fried (SBF), Zixiap Wang ve Nishand Singh’e dava açtı.

FTX tasfiye ekibi 17 Mayıs tarihinde Delaware Mahkemesi’ne sunduğu beyanda, SBF, Zixiap Wang ve Nishand Singh’i Embed’in 220 milyon dolarlık satın alması sırasında yeterli inceleme standartlarını uygulamadıkları gerekçesiyle dava etti.

Tasfiye ekibi, platformun satın alındıktan sonra tasfiye süreci kapsamında satışa çıkarılması üzerine verilen en yüksek teklifin 1 milyon dolar olduğunu dile getirerek satın alım sırasında bir usulsüzlük olduğunu iddia etti. Ekibin iddialarına göre FTX eski yönetim ekibi tamamen değersiz bir platformu yetersiz değerlendirme kriterleri ile satın aldı.

Aralarında Y Combinator ve Bain Capital Ventures’ın da bulunduğu Embed hissedarlarından 6,9 milyon dolar ödenmiş fonun da geri istenildiği aktarıldı.

Verilen bilgilere göre yaklaşık 10.000 kişinin hesabını kontrol edebilmesi beklenen platform, 600 kişinin dahi hesabını idame ettiremedi.

Ayrıca 1 milyon dolarlık teklifin Embed kurucusu Michael Giles tarafından verildiğine ancak Giles’ın bu satın alımdan 157 milyon doların üzerinde gelir elde ettiğine dikkat çekildi.

Beyanda, şu ifadelere yer verildi:

Telif verenler, FTX Group ve FTX Insıders’ın Embed’in satın alınmasından önce değerlendirme zahmetine girmediği şeyin, Emdeb’in yani çok övülen yazılım platformunun esasında değersiz olduğunu anlamışlardı.

Öne sürülen iddialar kapsamında tasfiye ekibi satın alım sırasında kullanılan fonların hileli transfler ve yükümlülükler altında ela alınmasını ve FTX önlenebilir transferler yoluyla kaybedilen fonlarını telafi edene kadar sanıklar tarafından ileri sürülen iddialara izin verilmemesini talep etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!