Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale’den Ethereum Planları İçin Geri Adım: SEC Başvurusunu Çekti!

ABD merkezli varlık yönetim şirketi Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) talebi üzerine Ethereum (ETH) vadeli borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu geri çekti.

SEC’nin baskıları üzerine harekete geçen Grayscale, Ethereum vadeli ETF başvurusunu geri çekme kararı aldı. Grayscale, SEC’den gelen bir uyarının ardından “Grayscale Ethereum Futures ETF” adlı ürününe dair planlarını durdurduğunu açıklarken karara dair resmi belgeleri SEC’ye ulaştırdı.

Yaklaşık 1 hafta önce SEC’ye üç farklı ETF başvurusu yapan Grayscale’in halen daha geri çekmediği iki farklı ETF başvurusu daha bulunuyor. Bunlardan biri spot Bitcoin (BTC) pazarına yatırım yapacak olan Garyscale Global Bitcoin Composite ETF’i diğeri ise gizlilik odaklı blokzinciri şirketlerine ve dijital varlıklara yatırım yapmaya odaklanan Grayscale Privacy ETF olarak karşımıza çıkıyor.

Öte yandan Grayscale’in başvurusunun ardından harekete geçen bir diğer varlık yönetim şirketi Bitwise da geri adım attı. Şirket, Ethereum ETF ürünlerinin piyasaya sürülmesini durdurmak için SEC’ye yeni bir başvuruda bulunduğunu açıkladı.

SEC bir gün önce Grayscale’in dayanak varlığı olan Filecoin’in (FIL) bir menkul kıymet olarak nitelendirildiği konusunda uyarmıştı. Öte yandan Grayscale Filecoin’in menkul kıymet kapsamına girmediği konusunda ısrarcı oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!