Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Filecoin’i Menkul Kıymet Olarak Tanımladı: Fiyatta Hareketlilik!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Filecoin’i (FIL) bir menkul kıymet olarak tanımlarken Grayscale’den Filecoin Trust başvurusunu geri çekmesini istedi.

ABD’li düzenleyici kurumların kripto para sektörü üzerindeki sert müdahaleleri devam ediyor. Son olarak SEC tarafından dünyanın en büyük kripto para yatırım şirketlerinden Grayscale’e gönderilen bir mektupta Filecoin’in federal menkul kıymetler yasaları kapsamında bir menkul kıymet olduğu belirtildi.

SEC, bu doğrultuda Grayscale’den Filecoin Trust‘ın kayıt beyanını derhal geri çekmesini talep etti:

SEC tarafından şirketimize gönderilen bir mektupta, tröstün temel varlığı olan FIL’in federal menkul kıymetler yasaları kapsamında bir menkul kıymet tanımını karşıladığına dair görüşe yer verildi.

Konuya yakın kaynaklara göre Grayscale, FIL’in federal menkul kıymetler yasaları kapsamında bir menkul kıymet olduğuna inanmıyor. Grayscale’in yasal dayanakları gerekçe göstererek SEC’e karşı hamle alması bekleniyor.

Grayscale, Filecoin tröst hisselerini kaydetmek için 14 Nisan 2023 tarihinde SEC’ye kayıt beyanında bulunmuştu. Yaklaşık 1 ay sonra SEC tarafından gelen bu tepki FIL fiyatında volatil hareketleri tetikledi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,8 yükselen FIL, SEC cephesinden gelen haber akışının etkisiyle dün akşam saatlerinde %4,3 düşerek 4,6 dolar seviyesinden 4,4 dolara geriledi. FIL, yazım esnasında 4,55 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!