Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Voyager Digital’e Tasfiye Onayı Geldi: Ödeme Süreci Bu Tarihte Başlıyor!

Yaklaşık 10 aylık bir mahkeme sürecinin ardından iflas eden kripto kredi platformu Voyager Digital’ın tasfiye talebi onaylandı.

Voyager Teminatsız Alacaklılar Komitesi 18 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, yaklaşık 10 aylık bir sürecin ardından iflas mahkemesinin platformun tasfiyesini onayladığını açıkladı. Karar New York Güney Bölgesi yargıcı Michael Wiles tarafından verildi.

Komite alınan karar kapsamında tasfiyenin en geç cuma günü başlatılacağını bildirirken süreç kapsamında ilk ödemelerin 1 Haziran tarihi itibariyle başlatılmasının planlandığını belirtti.

Voyager resmi web sitesinde kullanıcı varlıklarının %35,72’sini geri ödeme için hazır olduğunu ve müşterilerinin diledikleri takdirde kripto ödemeler için başvuruda bulunabilecekleri belirtildi. Platformda desteklenmeyen bazı kripto para birimleri ve VGX cinsinden geri ödeme alacak kullanıcıların geri ödemesinin bu tokenların piyasa değerince USD Coin (USDC) alacağı bildirildi. Nakit ödemelerin ise 30 gün sonra aktif hale getirileceği sitede yer alan bilgiler arasında bulundu.

Ayrıca kredi platformu %35,72’lik ödeme oranının zaman içerisinde ek ödemelerle %75,68’e kadar yükseltilmesinin planlandığını belirtti. Mevcut durumda ek ödemelerin Alameda’nın Voyager’a açtığı 446 milyon dolarlık davada başarısız olmasına ve Voyager’ın iflas eden kripto hedge fonu Three Arrows Capital’da kalan 415 milyon dolar değerinde 15.220 BTC’lik varlığını geri almasına bağlı olduğu ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!