Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Zorluğunda Yeni Rekor: Son Ayarlamadaki Düşüşü Sildi!

Bitcoin (BTC) madencilik zorluk seviyesi, geçtiğimiz ayarlamadaki düşüşün ardından yükseliş yaşayarak yeni bir rekora imza attı.

BTC.com üzerinde yer alan verilere göre Bitcoin madencilik zorluğu, son ayarlama ile birlikte %3,22 oranında artış yaşayarak rekor tazeledi ve yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. Bitcoin madencilik zorluğu gerçekleşen bu artış ile 49,55 trilyon seviyesine erişmiş oldu.

Zorluk ayarlaması 790.272 blok yüksekliğinde gerçekleşti. Madencilik zorluğunun BRC-20 tokenlarına olan ilginin artmasıyla beraber son zamanlarda giderek ivmelendiği belirtildi. BRC-20 tokenlarının ağ üzerinde daha fazla madencilik makinesi çalışmasına neden olduğu öne sürüldü.

Öte yandan veriler ışığında Bitcoin hash oranı 354,55 EH/s olarak belirlendi. Nisan ayının ortasında Bitcoin, yıl başından bu yana devam eden yükselişine ara vermiş olsa da hash oranının yükselmeye devam ettiği kaydedildi.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %8,1 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %2,0 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 27.373 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!