Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode Kurucusu: Bitcoin’deki Sessizlik Büyük Bir Fiyat Patlamasının Habercisi!

Glassnode kurucu ortağı Yann Allemann, bir süredir yatay seyreden Bitcoin’in (BTC) büyük bir patlamanın eşiğinde olabileceğini belirtti.

Yann Allemann, Bitcoin fiyatının yükseliş yönlü bir harekete hazır olduğunu öne sürdü. Yakın tarihli bir sosyal medya paylaşımında, Bitcoin’in 35 bin dolar öncesinde konsolide olduğunu ifade eden kurucu ortak, duyduğu heyecanı gizleyemedi. Allemann, piyasadaki dolar likiditesinin de arttığını işaret ederek bu durumu ciddi bir yükselişi tetikleme potansiyeline sahip önemli bir veri olarak nitelendirdi.

Dolar piyasa likiditesi yavaş yavaş artıyor ve Bitcoin önemli bir hareketi ateşleme potansiyeline sahip. Bu, 35 bin dolara giden yolda beklenen katalizör olabilir mi? Uzun vadeli trend, konsolide sürecinin bizi daha yüksek fiyatlara götüreceğini gösteriyor, ancak öncelikle boğa yönlü alıcıların devreye girmesi gerekiyor.

Öte yandan 50 günlük hareketli ortalamanın (MA50) altında yaşanan bu tür konsolide durumların ardından büyük hareketlerin geldiğini hatırlatan Allemann, grafik üzerinde geçmiş dönemlerdeki benzer durumları işaretledi. Ayrıca bu yükseliş yönlü tahminine dayanak olarak short (kısa) yönlü pozisyonların tükendiğini ve şimdiye kadar destek seviyelerinin çok iyi çalıştığını ekledi.

Öte yandan bu tezini bir blog gönderisinde detaylandıran Allemann, yapısal olarak Bitcoin’in dip seviyeyi gördüğünü ve fiyatın 50 ve 200 Basit Hareketli Ortalama’nın (SMA) üzerinde güçlü bir şekilde tutunduğunu ifade etti. Bulunduğumuz destek bölgesinin korunmasının yükseliş eğilimini teyit ettiğini vurguladı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,2 yükselen Bitcoin, yazım esnasında 27.398 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!