Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Kripto Lisans Yönergeleri İçin Hedef Tarihi Netleştirdi

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) kripto para borsaları için daha fazla düzenleyici netlik sağlayacak yönergelerin mayıs ayı içerisinde açıklanacağını bildirdi.

Bloomberg tarafından sunulan bir habere göre SFC Başkanı Julia Leung, kripto para borsalarına yönelik lisans yönergelerinin önümüzdeki ay kamuoyuna açıklanacağını beyan etti. Julia Leung 27 Nisan Perşembe günü yaptığı açıklamada, kripto para borsaları için geçerli olacak düzenleyici çerçeveye yönelik bir danışma sürecinin sıkı bir şekilde yürütüldüğünü vurguladı. Leung, düzenleyici çerçevenin şekillenmesine yardımcı olan bu danışma sürecinde ilgili makamlardan 150 den fazla geri bildirim alındığını belirtti.

Açıklanacak yönergelerle birlikte düzenleyici netliğin sağlanması ve beraberinde Hong Kong özelinde kripto para genişlemesinin hız kazanması amaçlanıyor. Özellikle ABD’li regülatör kurumların son dönemlerde endüstri üzerindeki baskıları artarken Hong Kong kripto para sektörüne karşı sıcak tutumunu korumaya ve güçlendirmeye devam ediyor.

SFC şubat ayının sonunda yayınladığı taslak kılavuzda, ülke içerisinde lisanslı kripto para borsalarından alım satım yapılabilmesine imkan tanıyacağını ve ülke içerisinde faaliyet gösteren veya göstermek isteyen şirketlerin 1 Haziran tarihine kadar regülatörden lisans alması gerektiğini bildirmişti. Lisanslama sürecine dahil olmak istemeyen şirketin de 24 Haziran tarihine kadar faaliyetlerini durdurması istendi. Yatırımcıların korunmasını amaçlayan bu lisanslama sürecine ışık tutacak yönergeler ise mayıs ayında netleşmiş olacak.

Hong Kong’un kripto para endüstrisine yönelik desteği artarken son olarak Çin devlet bankası dahil olmak üzere ülkenin bankacılık devlerinin, Hong Kong özelinde faaliyet gösteren kripto para şirketlerine geniş çaplı hizmetler vermeye başlaması dikkat çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!