Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Devlet Bankası Kripto Para Şirketleri ile Çalışmaya Başladı

Çin devlet bankası dahil olmak üzere ülkenin bankacılık devleri, Hong Kong özelinde faaliyet gösteren kripto para şirketlerine geniş çaplı hizmetler vermeye başladı.

Wall Street Journal’ın (WSJ) yakın tarihli haberine göre ABD bankacılık krizini fırsata çeviren Çin merkezli birçok bankası Hong Kong’daki kripto para şirketlerine çeşitli hizmetler vermeye başladı. Bu bankalar arasında ülkenin önde gelen kurumu Bank of Communications‘unda yer aldığı ifade edilirken Çin merkezli popüler bankaların Hong Kong özelindeki kripto para şirketlerine olan hizmet skalasının giderek arttığı belirtildi.

Haberde, Çin merkezli bu kurumların kripto şirketlerine çalışanlarının maaşını bankalar aracılığıyla ödeme konusunda veya kripto varlıklarını itibari paraya çevirme noktasında hizmetler sunmaya başladığı vurgulandı. Buna ek olarak bankaların kripto şirketleri için mevduat hesapları açtıklarına yer verildi.

Öte yandan Çin ana karasında halen daha kripto para hizmetlerinin çoğu yasak olduğu için bazı bankalar kripto para şirketleriyle etkileşimi riskli görüyor ve bu operasyonları başlatmak için daha net sinyaller beklemeye devam ediyorlar. Yine de son dönemlerde ABD tarafının endüstri üzerindeki baskıları artarken Hong Kong kripto para sektörüne karşı sıcak tutumunu korumaya ve güçlendirmeye devam ediyor.

Özel idari bölgenin bu yıl içerisinde 8 kripto para şirketine Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcısı (VASP) lisansı verebileceği düşünülürken Çin merkezli sigorta şirketleri de Hong Kong’da yeni fonlar üretmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!