Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Bir Kripto Para Borsası Daha SEC Davası ile Karşı Karşıya

Köklü kripto para borsası Bittrex, ABD’deki faaliyetlerini tasfiye sürecine götürmesine rağmen Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) radarından kurtulamadı.

The Wall Street Journal (WSJ) 16 Nisan tarihinde yayınladığı haberinde, Bittrex’in ABD’deki faaliyetlerini tasfiye etmesine rağmen SEC ile yatırımcı koruma kanunlarını ihlal ettiği iddiasıyla karşı karşıya geldi.

SEC yürütme biriminin, Bittrex’in yatırımcı koruma kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle borsaya dava açılması yönünde tavsiye vereceği aktarıldı.

Bittrex’in hukuk bölümünün baş yetkilisi David Maria, SEC’nin Bittrex’i geçtiğimiz mart ayında yaşanan olası bir ihlale karşı Wells bildirimi yolladığını ancak ilgili tarihte Bittrex’in tasfiye sürecinin çoktan başlatıldığını belirtti.

Verilen bilgilere göre bildirim, Bittrex’in SEC’ye kayıt olmadan borsa, komisyoncu-satıcı ve takas operatörlüğü yaparak yasaları ihlal ettiğine değindi.

Maria, 2022’nin sonlarına doğru borsanın düzenleyiciye kayıt olması konusunda SEC ile görüşüldüğünü ancak ülkedeki tüm gelir faaliyetlerini durdurmadan kaydın gerçekleştirilemeyeceğinin tespit edildiğini ifade etti.

Ayrıca borsa yetkilisi, Bittrex’in SEC kurallarını ihlalindeki başlıca sebebin kripto para için net düzenleyici bir çerçeve olmayışı olduğunun da altını çizdi. Düzenleyici belirsizliğin neyin yasal neyin yasa dışı olduğunu ayırt etme konusunda önemli zorluklar çıkardığı belirten Maria, bu durumun ekstra maliyetlere neden olduğunu ifade etti.

Borsanın faaliyetlerini sonlandırdığı için SEC tarafından bir davaya konu olup olamayacağı konusunda emin olmadığının altı çizilirken Maria, SEC’nin makul bir uzlaşma teklifi ile gelmemesi halinde Bittrex olarak karşı dava açacaklarını söyledi.

Bittrex geçtiğimiz ayın sonunda ABD’de kripto para ekosistemine karşı uygulanan sıkı ve belirsiz düzenleyici çerçeveyi sebep göstererek faaliyetlerini sonlandıracağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!