Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Çekim İşlemlerinde Hafta Sonu Artış: Toplam Miktar 1 Milyon Ether’i Aştı!

Ethereum (ETH) Shapella yükseltmesinin ana ağda yayınlanmasından bu yana çekilen ETH miktarı 1 milyonu aştı.

Stake edilmiş ETH’lerin serbest bırakılmasını sağlayan Ethereum Shapella yükseltmesinin ana ağda aktif olmasının ardından geçen süreçte toplamda 2,1 milyar dolar değerinde 1,04 milyon ETH çekildi. Aynı süreçte 805 milyon dolar değerinde 385 bin ETH stake edildi.

Şangay hard fonunun ardından başlayan Ether çekimleri hafta sonu ciddi bir artış gösterdi. Ağ üzerinde 15 Nisan Cumartesi günü 392 bin ETH, 16 Nisan Pazar günü ise 280 bin ETH çekimi gerçekleşti. İki günde çekilen tutar toplamda 1,4 milyar dolar değerinde oldu.

Çekilen ETH’lerin büyük bir kısmının stake ödüllerinden oluştuğu ve ana varlık çekimlerinin dar periyotlar dışında oldukça düşük kaldığı dikkat çeken veriler arasında yer aldı.

İşlemlerin büyük çoğunluğu ise kripto para borsaları Kraken ve Huobi’den kaynaklandı. Huobi cephesindeki hissedar değişimleri ve Kraken’in kısa bir süre önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından gelen yaptırımlar sonucu staking hizmetlerini sonlandırması, iki borsanın Ether çekimlerinde aceleci davranmasında neden oluyor.

Ağın güvenliği nedeniyle doğrulayıcıların varlıklarını tek bir seferde toplu olarak çekememesi ve mevcut durumda stake edilen toplam ETH miktarının üçte birini bünyesinde barındıran Lido Finance’in (LDO) henüz çekim işlemlerini başlatmaması ağdan çekilen ETH’lerin daha makul seviyelerde kalmasını sağlıyor.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %16,7 değer kazanan ETH, son 24 saat içerisinde %0,3 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 2.092 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!