Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kongre Üyesinden SEC Başkanı Gary Gensler’ın Kovulması İçin Yasa Tasarısı Hazırlığı

ABD Kongre Üyesi Warren Davidson, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in görevden alınması için bir yasa tasarısı hazırlayacağını söyledi.

Kripto dostu kongre üyesi Davidson 16 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, SEC Başkanı Gary Gensler’in görevinden almayı ve SEC başkanlığı pozisyonunu yürütme kuruluna rapor veren bir direktörlük haline getirmeyi amaçlayan bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığını belirtti.

Kongre üyesi yasa tasarısını, geçmiş suiistimaller dizisini telafi edeceğini ve yeni suiistimallerin oluşmasını önleyeceğini ima etti.

Davidson’un gönderisi kripto para sektörüne dair inovasyonu destekleyen görüşleri ile kripto para ekosistemi içerisinde “kripto anne” olarak bilinen SEC Komisyon Üyesi Hester Peirce’ın görüşlerine cevaben verildi.

Hester Peirce konu hakkında yaptığı açıklamada, mevcut durumda düzenleyici kurumların teknolojilerin getirdiği yenilikleri önemsemediğini belirtti. Komisyon üyesi, yasal çerçeve içerisinde faaliyet göstermeye çalışan projelerin SEC tarafından ağır şartlar ile cezalandırıldığını ve bu durumun projelerin ABD’de faaliyet göstermekten kaçınmasına sebep olduğunun altını çizdi.

Peirce görüşlerini, Gensler’ın geçtiğimiz hafta borsa tanımını genişleterek merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarını da kapsamasını sağlayacak bir öneri sunmasından sonra belirtti. Gensler’in önerisi oy çoğunluğu ile kabul edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!