Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Ağına Geçen Altcoin Yükselişte: Yeni Token Kısa Sürede 10x Yaptı

Merkeziyetsiz komünikasyon ağı Helium’un Solana (SOL) ağına başarıyla geçiş yaptıktan sonra çıkardığı yeni ekosistem token’ı Helium IOT (IOT) 10x’e yakın değer kazandı.

Geçtiğimiz günlerde uzun bir karar ve hazırlık aşamasından sonra Solana’ya geçiş yapan Helium’un yeni ekosistem token’ı IOT, CoinGecko verilerine göre 3 günlük periyotta 0,000369 dolar seviyesinden 0,00381 dolar seviyesine yükselerek %970 değer kazancı kaydetti.

Bunu yanı sıra Solana üzerinde faaliyet gösteren merkeziyetsiz finans protokolü Kamino Finance, IOT ve HNT’lerini stake etmesine izin veren iki yeni kasa açtığını duyurdu.

Toplam arzı 200 milyar adet ve dolaşımdaki arzı 6,3 milyar adet olan IOT’nin mevcut piyasa değeri ortalama 495 milyon dolar olarak kaydedilirken dolaşımdaki arzın piyasa değerinin ise yaklaşık 15 milyon dolar olduğu tespit edildi.

Helium, ilk defa geçtiğimiz yılın ağustos ayında maliyet ve ölçeklendirme sorunlarının çözümü için Solana ağına geçiş planlarını duyurmuş daha sonrasın eylül ayında topluluğun aldığı karar sonucunda geçiş planlarını başlatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!