Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin Geçişi Başarıyla Tamamladı: Artık Solana Ağında!

Merkeziyetsiz komünikasyon ağı Helium (HNT), Solana (SOL) ağına geçişin başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Helium geliştirici ekibi 19 Nisan tarihinde resmi blog sitesi üzerinden yayınladıkları açıklamada, maliyet ve ölçeklendirme verimi artırmak amacıyla alınan Solana ağına geçişin başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Geliştiriciler geçiş kapsamında, Helium Network’e akıllı sözleşme işlevselliği ekleneceğini, kullanıcıların yüksek likidasyona ve çeşitliliğe sahip Solana ağı sayesinde merkeziyetsiz finans uygulamalarına (DeFi) daha yüksek erişim sağlayabileceğini belirtti. Bunun yanı sıra ağ verimliliğine ve daha yaygın bir yazılım diline geçiş yapılmasıyla beraber küresel geliştirici topluluklarına açılmaya da yapılan açıklamada değinildi.

Maliyet ve kazanç verimi artırmaya yönelik geliştirmeler ise en dikkat çeken geliştirmeler arasında yer aldı. Geliştiriciler, Helium ağındaki 0,35 dolarlık işlem ücretlerinin Solana’ya geçişle beraber 0,00025 dolar seviyesine düşürüldüğünün altını çizdi. Ayrıca bölgesel taleplere göre farklı ödüllendirme sistemlerinin de uygulanabilmesi için dinamik pazarlar kurulabileceğini ima etti.

Geçiş sürecinin bir parçası olarak her bir fiziksel node’u temsil eden 991 binden fazla NFT basılacağı bildirildi. Basım süreci mevcut durumda devam ederken NFT’lerin kısıtlama yaratmayacağına ve node sahiplerinin istedikleri zaman konumlarını değiştirebileceklerine dikkat çekildi.

Ayrıca ağın yerel token’ı olan HNT’nin artık LoRaWAN bağlantı noktası operatörleri tarafından çıkarılmayacağını bunun yerine Helium IoT ağında IOT madenciliği yapılacağı belirtildi. HNT’nin ağı kullanmak için özel bir token olarak kalacağı ve veri kredileri için yakılmaya devam edileceğinin de altı çizildi.

İlk defa geçtiğimiz yılın ağustos ayında gündeme gelen Solana’ya geçiş kararı daha sonrasında eylül ayında topluluğun kararına sunulmuş ve yüksek bir oy oranıyla kabul edilmişti.

Coingecko verilerine göre HNT, son 24 saatlik periyotla %0,4 değer kaybı yaşadı ve yazım esnasında 1,78 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!