Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tartışmalı Altcoin Solana Ekosistemine Geçiyor: Tarih Belli Oldu!

Merkeziyetsiz komünikasyon ağı Helium Network (HNT), Solana (SOL) blockchain’e geçiş tarihini duyurdu.

Helium 17 Şubat tarihinde resmi blog sitesi üzerinde yayınladığı gönderide, 27 Mart tarihinde resmi olarak Solana blockchain’e geçiş yapılacağını duyurdu. Protokol, geçişin toplamda 24 saatten fazla süreceğini bildirdi. Geçiş tarihinin belirlenmesinden bu yana sonra kripto para ekosistemi tarafından eleştirilerin sıkça merkezinde yer alan iki altcoin’in de yerel tokenları ortalama %20 değer kazandı.

Verilen bilgilere göre geçiş süresince mevcut Helium blockchain’i faaliyetlerini durduracak. Kapsam kanıtı (PoC) ve veri aktarımı ise etkilenmeyecek. Ayrıca blockchain durdurulduktan sonra doğrulayıcılar yeni blok üretmeyi bırakacak ve işlemler senkronize edilmeyecek.

Tüm hesaplar ve tokenlar Solana üzerine taşındıktan sonra Helium blokchain’in son bir yedeği alınacak ve hotspotlar NFT olarak basılacak. Kullanıcılar geçmiş 24 saat içinde kapsam kanıtından kaynaklanan ödüllerini geçiş sonrası cüzdanlarına talep edebilecek.

Geçiş, 22 Eylül tarihinde HIP-70 teklifinin %80’in üzerinde olumlu oy almasından sonra kabul edilmişti. Helium Foundation, Solana’ya geçişin şirketin ölçeklenebilir bir şekilde kablosuz ağ oluşturma ve yönetme hedefinde başarıya ulaşmasını sağlayacak imkanlara erişimi sağlayabileceğini dile getirmişti.

Duyurudan bu yana Helium’un yerel token’ı HNT, 2,52 dolar seviyelerinden 3,04 dolar seviyelerine yükselerek %20,63 değer kazandı. Öte yandan FTX iflası sonrası uğradığı eleştiriler sonrasında popülerliğini büyük ölçüde kaybeden Solana’nın yerel token’ı SOL ise 22,34 dolar seviyesinden 26,55 dolar seviyesine kadar çıkarak %18,8 değer artışı yaşadı.

CoinGecko verilerine göre HNT yazım esnasında 2,99 dolar seviyesinden SOL ise 26,75 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!